Samenwerken aan de energietransitie

Mariëlle Vosbeek


manager Energie

Als iemand mij vraagt wat mij aantrekt aan het werken bij Movares dan is dat de passie, drive en betrokkenheid van alle medewerkers. Wij vormen één team en samen werken wij aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. Dat doen we met elkaar, maar vooral met onze klanten en partners. Gezamenlijk gaan we op zoek naar oplossingen die ons allen helpen op duurzame wijze met energie om te gaan. Of het nu gaat om de ontwikkeling van offshore windparken en de aansluitingen op land of om de betrouwbare voeding van spoorsystemen. Samen bedenken we oplossingen die soms straightforward zijn, maar vaak ook out of the box.

Met veel energie

Als manager Energie stuur ik nu bijna een jaar een team van ruim 50 professionals aan die allemaal werkzaam zijn in het energieveld. Het is een team vol energieke, eigenzinnige en passievolle professionals, die elke dag tot het uiterste gaan voor hun projecten. Samen werken wij aan een duurzaam Nederland. Dat doen we met elkaar, maar vooral met onze opdrachtgevers en partners. Zo hebben we het afgelopen jaar meegewerkt in het ontwerpteam van TenneT bij de aanleg van de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbindingen.

Partner in projecten

De multidisciplinaire aanpak van Movares zorgt ervoor dat we samen kijken hoe we op een integrale manier het beste resultaat kunnen behalen. Gaat dat altijd goed? Nee, natuurlijk niet. Ook wij lopen tegen de uitdagingen van deze tijd aan: schaarste op de arbeidsmarkt van goede professionals met een elektrotechnische achtergrond, of de perikelen rondom covid-19 en alle inefficiënties die dat in het werk met zich meebrengt. Maar één ding staat als een paal boven water, we laten ons hierdoor niet van de wijs brengen. Samen met onze opdrachtgevers zetten we onze schouders eronder. We zien onszelf als partner in de projecten. Dat lees je in het artikel over de Rotterdamsebaan, waar we al jaren deel uitmaken van het team dat werkt aan dit multidisciplinaire project.

Samen innoveren, samen bouwen

Juist in deze tijd zijn innovaties nodig om de voortgang van projecten te waarborgen. Hoe mooi is het dat je op dit moment vanachter je bureau door een brug kunt lopen: je kunt componenten zien bewegen en erop inzoomen. ProRail en Movares hebben samen een 3D-simulatie ontwikkeld voor de twee spoorbruggen in Gouda.

Met en voor klanten

De artikelen in dit Movares Magazine symboliseren in mijn ogen op een mooie manier hoe Movares met en voor haar klanten werkt. Met trots nodig ik je uit om ons magazine te lezen en te ervaren wat ik ervaar in mijn werk: de drive en passie van getalenteerde professionals die elke dag weer het beste uit zichzelf, hun teams en projecten halen. Samen met jou gaan we ervoor!

Mariëlle Vosbeek


manager Energie