Movares ontmoet

Ontmoet ons op een van onderstaande events.

Wij gaan graag met je in gesprek!


3 december
2019

Effecten rolverdelingen op test- en proefbedrijf
Movares, Utrecht

De Kenniskring Systeemintegratie van Railforum organiseert een workshop over de contractuele taakverdeling tussen opdrachtnemers en opdrachtgevers. Titel van de workshop is: ’Effecten van diverse rolverdelingen op systeemintegratie’. Ervaringen van de test- en proefbedrijven van Spoorzone Delft, Noord/Zuidlijn en Uithoflijn laten zien wat er wel werkt en wat minder goed werkt. Als deelnemer kun je in de workshop zelf ervaren hoe je anders met je eigen rol kunt omgaan zodat er betere systeemintegratie mogelijk is.


4 december
2019

Scenarioverkenning toekomst van opstelterreinen
Movares, Utrecht

De grote spooremplacementen in stedelijk gebied nemen veel ruimte in beslag. Mede door de komst van extra materieel komt er steeds meer druk op de emplacementen. Er zijn ook nieuwe ontwikkelingen zoals automatisch rijden, vraaggestuurd spoorvervoer en nieuwe overkappingsmethoden. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden om de ruimte rond stations beter te benutten. Inmiddels zijn er twee sessies geweest waarbij de ontwikkelingen uitgewisseld worden en waarin toekomstige scenario’s voor deze emplacementen verkend zijn. Op 4 december presenteren drie groepen hun scenario’s tijdens een Railforum-bijeenkomst.


12 december
2019

Inhousedag studenten Universiteit Utrecht
Movares, Utrecht

Zo’n 25 studenten van diverse studierichtingen van Universiteit Utrecht komen op 12 december van 13.30 – 17.00 uur naar Movares om meer te leren over onze projecten. Ook krijgen zij een aantal workshops aangeboden. De inhousedag wordt samen met Career Centre Universiteit Utrecht georganiseerd.


13 december
2019

Energietransitie nader bekeken
Movares, Utrecht

Dat de Energietransitie politiek zijn beslag heeft gekregen leidt tot een hause aan vraagstukken, onderzoeken en projecten waarbij geodata niet weg te denken is. Dit zeer actuele thema is de aanleiding voor deze themamiddag. Reken op interessante ontwikkelingen en sprekers die hun ervaringen en vraagstukken graag delen.


30 januari
2020

Nationaal Stationscongres
De Vereeniging, Nijmegen

In de komende 30 jaar gaat er veel veranderen op het gebied van stations- en gebiedsontwikkeling. Tijdens het Nationaal Stationscongres komt de sector samen om met elkaar ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Paul van der Ree (senior architect studioSK, Movares) en Simone Jorink (adviseur fietsparkeren Movares) geven de lezing ‘ #Bicytecture: ontwerpen aan de ontvangstlobby van het station’. Ivo Bastiaanse (Stedenbouwkundige Movares) spreekt over het combineren van de verblijfskwaliteit op kleine stations met knooppuntontwikkeling.


Delen mag