Samen bouwen aan een leefbare toekomst

De afgelopen tijd heb je vast ook veel meegekregen over het klimaat. Dat het klimaat verandert, weten we. Dat we aanpassingen moeten doen om onze planeet leefbaar te houden, weten we ook. Maar hoe? Die vraag is niet altijd makkelijk te beantwoorden. En hoe snel…? Het gaat de tienduizenden jongeren die naar Den Haag afreisden zeker niet snel genoeg!

Meer dan energieneutraal

Als Movares willen we zeker ons steentje bijdragen en ons inzetten voor een duurzame, leefbare wereld. Waar mogelijk samen met onze klanten. Zo hebben we in Houten samen met Rijkswaterstaat een zoutloods ontworpen die zelfs meer dan energieneutraal is dankzij een dak dat bestaat uit 1600 zonnepanelen, het materiaalgebruik en verschillende milieumaatregelen: voor de vulinstallatie wordt onder meer hemelwater opgevangen en hergebruikt. Voor de afvoer van het zoute ‘grijze’ afvalwater hebben we extra milieumaatregelen genomen.

Energietransitie

Ook aan de energietransitie gaan we actief een bijdrage leveren. Recent hebben we onze ambitie uitgesproken om de gids en gebiedsregisseur te zijn voor opdrachtgevers waar het gaat om de energietransitie. Hier is lef voor nodig, en innovatiekracht. We werken hierbij nauw samen met onze klanten om tot resultaten te komen die bij hen passen en daarmee duurzaam verankerd kunnen worden. Ook hier lees je over in dit Movares Magazine, de nieuwe naam van ons relatiemagazine. Samen innoveren, samen bouwen. Dat is wat we ook in dit nieuwe jaar nastreven. Innovaties zijn daarbij een must en komen pas echt in beweging als iedereen met volle inzet en lef durft te innoveren…. Doe je mee?

Sander Eijgenraam
Directievoorzitter Movares